Vermaelen pakt in extremis de zege

Philippe Crols
| 0 reacties
Vermaelen pakt in extremis de zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd in Engeland zou wel eens de spannendste in jaren kunnen worden. Met Ritchie De Laet (Manchester United) en Thomas Vermaelen (Arsenal) maken nog twee Belgen kans om de kampioenenschaal te veroveren.

Voorlopig staan Ritchie De Laet en Manchester United er het best voor. Onze landgenoot zat voor de thuismatch tegen Fulham echter opnieuw niet in de kern, maar de Red Devils wonnen wel met 3-0 van Fulham. United heeft nu twee punten meer dan Chelsea (dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft) en Arsenal.

De Gunners kropen zaterdag door het oog van de naald. Thomas Vermaelen stond op bezoek bij Hull City opnieuw negentig minuten tussen de lijnen en leek met de Gunners op een 1-1-gelijkspel af te stevenen. Nicklas Bendtner scoorde net voor tijd echter nog de 1-2. Vermaelen was op een stilstaande fase ook dicht bij een goal.

City doet slechte zaak in strijd om plaats vier

De strijd om de vierde plaats blijft eveneens spannend. Zaterdag zette Tottenham, zonder Paul Jose Mpoku in de kern, Manchester City onder druk door met 3-1 te winnen van Blackburn. Man City sleepte op zondag slechts een punt uit de brand bij Sunderland. Vincent Kompany stond negentig minuten op het veld en verloor na acht minuten een kopduel van Kenwyne Jones waar de 1-0 een rechtstreeks gevolg van was. Dedryck Boyata zat niet in de kern.

Manchester City is nu vijfde op twee punten van Tottenham, maar heeft nog wel een match minder gespeeld.

De geblesseerde Marouane Fellaini zag Everton dan weer een slechte zaak doen in de strijd om Europa. Tegen Birmingham werd het 2-2. De Toffees zijn pas negende.

Mujangi Bia verlaat degradatieplaatsen

Onderaan de klassering deed Wolverhampton, zonder Geoffrey Mujangi Bia in de kern, een uistekende zaak. Het won de zespuntenmatch op bezoek bij Burnley met 1-2 en verlaat voor minstens een week de degradatieplaatsen.

Rode lantaarn Portsmouth, het team van Anthony Vanden Borre, komt vanavond in actie tegen Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties