Bayern in slotfase onderuit bij Frankfurt

Ward Callens
| 11 reacties
Bayern in slotfase onderuit bij Frankfurt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München is er niet in geslaagd de drie punten te pakken op het veld van Eintracht Frankfurt. Bayern gaf in de slotfase de overwinning uit handen. Bayern blijft voorlopig op kop in de Bundesliga, maar kan zondag ingehaald worden door Schalke 04.

Eintracht Frankfurt – Bayern München: 2 – 1

Bayern München kwam het beste uit de startblokken in Frankufrt. Al na zeven minuten bracht Miroslav Klose de bezoekers op voorsprong. Lange tijd veranderde er niets aan de score, en der Rekordmiester leek opweg naar een zuinige overwinning. Onze landgenoot Daniel Van Buyten begon in de basis bij Bayern, maar moest geblesseerd het veld verlaten.

Bayern liet zich uiteindelijk nog verrassen in de slotfase van de wedstrijd. Drie minuten voor tijd nam Juhvel Tsoumou de gelijkmaker voor zijn rekening, en één minuut voor tijd schonk Martin Fenin (foto) de thuisploeg alsnog de zege tegen de leider in de Bundesliga.

Door het verlies blijft Bayern steken op 56 punten en kan het zaterdagavond al bijgebeend worden door Leverkusen, dat het opneemt tegen Borussia Dortmund. Als Schalke 04 zondag wint bij HSV, dan neemt het de leiding over van Bayern.

 

Werder Bremen – Bochum: 3 - 2

Werder Bremen heeft zaterdagmiddag de beste zaak gedaan in de subtop van de Bundesliga. Dankzij de fel bevochten overwinning tegen Bochum klimt Bremen naar een voorlopige vierde plek in de stand.

De thuisploeg moest daarvoor wel twee keer een scheve situatie rechtzetten. Stanislav Sestak bracht de bezoekers al na een kwartiertje op voorsprong en na de gelijkmaker van Claudio Pizarro zette Zlatko Dedic Bremen opnieuw op achtervolgen.

Dankzij doelpunten van Marco Marin en Torsten Frings hield Werder Bremen alsnog de drie punten thuis. De uitschakeling in de Europa League door Valencia lijkt al bij al goed verwerkt. Bremen klimt naar de vierde plek in de Bundesliga en heeft nog uitzicht op een Europees ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties