Vertonghen en Mertens scoren en winnen in eredivisie

Manuel Gonzalez
| 8 reacties

Ajax en PSV blijven de titelstrijd spannend houden. Beide clubs wonnen vanmiddag hun wedstrijd.

Ajax won in de ArenA van Groningen. Onze landgenoot Jan Vertonghen opende de score in de 37ste minuut. Na de pauze lukte De Jong de bevrijdende tweede treffer in de 67ste minuut. Als dat nog niet genoeg was trof Jan Vertonghen nog een tweede keer raak: 3-0 voor Ajax.

PSV won de moeilijke uitwedstrijd in De Koel bij VVV met verrassend ruime 2-4 cijfers. Timmy Simons speelde de hele wedstrijd. Bakkal opende de score voor de Eindhovenaren al na amper 5 minuten. Via Dzsudzsak en Koevermans liepen de bezoekers uit tot 0-3 vooraleer Schaken kon tegenprikken. Net voor het uur besliste Bakkal de wedstrijd dan definitief. In de slotfase kon Boymans nog een tweede Limburgse treffer aantekenen.

FC Utrecht won in eigen huis met 2-0 van rode lantaarn RKC en blijft op koers voor Europees voetbal. Onze landgenoot Dries Mertens (foto) zorgde na amper 8 minuten al voor de 1-0. Silberbauer dikte in de 22ste minuut aan tot 2-0 waarna de wedstrijd in een definitieve plooi viel.

FC Twente blijft aan de leiding in Nederland met vier punten voorsprong op Ajax en vijf op PSV.