Mathijsen: "Dit is een unieke kans voor HSV"

Ward Callens
| 4 reacties
Mathijsen: "Dit is een unieke kans voor HSV"
Foto: © SC

De winnaar van het duel tussen Standard en HSV neemt het in de halve finale op tegen Fulham of Wolfsburg. “Dit is een unieke kans voor Hamburger SV, die we met beide handen moeten pakken”, vindt HSV-verdediger Joris Mathijsen.

De vier andere ploegen in de kwartfinales zijn Atlético Madrid, Benfica, Liverpool en Valencia. HSV bevindt zich daarmee in het op papier minder moeilijke gedeelte van het toernooi. Daar is ook Joris Mathijsen zich van bewust.

“Je mag zeker niet zeggen dat we gemakkelijkere tegenstanders hebben. Als ploegen het tot de kwartfinale schoppen, dan zijn het sowieso goede ploegen”, vertelt hij tegenover De Telegraaf. “Aan de andere kant is het duidelijk dat de vier clubs in de andere twee kwartfinales van een ander kaliber zijn.”

“Ik wil per se de finale halen”, vervolgt de Nederlandse international. “Maar niet extra door het verleden (twee verloren halve finales, red.). Elke speler van HSV doet er alles aan om de finale te bereiken, want zover ik weet heeft nog niemand een Europese finale gespeeld”, aldus Joris Mathijsen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties