De Roeck krijgt met Augsburg tik in promotiestrijd

Mathias Dumarey
| 3 reacties
De Roeck krijgt met Augsburg tik in promotiestrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Augsburg heeft in de 2.Bundesliga een blauwtje gelopen in de promotiestrijd. In de topper tegen de nummer twee, FC Sankt-Pauli, werd met 3-0 verloren waardoor een rechtstreeks ticket naar de Bundesliga erg lastig wordt.

In de eerste helft ging het duel tussen Sankt-Pauli en Augsburg gelijk op, maar in de tweede helft was de club uit Hamburg veel te sterk voor Jonas De Roeck en co. Het verschil tussen beide ploegen is nu vier punten, maar er zijn nog steeds vier wedstrijden te gaan. 1.FC Kaiserslautern is bijna zeker van de promotie naar de Bundesliga.

Jos Luhukay, de Nederlandse trainer van Augsburg, was ontgoocheld na de wedstrijd. "Op basis van de tweede helft wint Sankt-Pauli verdiend. Voor de pauze hadden we ze wel nog onder controle, maar erna verloren we alles. We zullen in de volgende vier wedstrijden voluit moeten gaan", aldus Luhukay.

FC Augsburg moet ook nog steeds naar achteren kijken. De club heeft een voorsprong van vijf punten op Fortuna Düsseldorf. De nummer drie van de 2.Bundesliga neemt het in barrageduels op tegen de nummer zestien uit de Bundesliga en dat is momenteel Hannover 96.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties