Real Madrid bereidt astronomisch bod op Rooney voor

Ward Callens
| 11 reacties
Real Madrid bereidt astronomisch bod op Rooney voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de Engelse tabloid The Sun wil Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid, een monsterbod op Wayne Rooney uitbrengen. De hele operatie zou de Madrilenen zo’n 175 miljoen euro kosten.

Florentino Perez wil naar verluidt 90 miljoen pond (102 miljoen euro) bieden aan Manchester United om Wanye Rooney over te nemen. Voor de aanvaller zelf ligt er een bedrag van 65 miljoen pond (73 miljoen euro) klaar. Dat bedrag zou hij gespreid over vijf jaar gaan verdienen bij de Koninklijke. Rooney zou dus een jaarsalaris van 14,6 miljoen euro kunnen opstrijken. De totale kostprijs van de transfer zou zo’n 175 miljoen euro bedragen.

Volgens The Sun is de koopwoede van de Real-voorzitter daarmee nog niet ten einde. Perez zou voor de functie van hoofdtrainer denken aan Fabio Capello, de huidige bondscoach van Engeland. Volgens het bestuur van Real Madrid zou de Italiaan de ideale man zijn om Rooney op zijn gemak te laten voelen binnen de club. Net om die reden zou Capello de voorkeur genieten op ondermeer José Mourinho en Rafa Benitez.

Ondertussen ontkent United-coach Sir Alex Ferguson in alle talen dat Wayne Rooney de Red Devils komende zomer zal verlaten. “Rooney blijft volgend jaar hier”, meent hij. “Dit soort nieuwsberichten is typisch voor deze fase van het seizoen”, besluit de Schotse keuzeheer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties