Titel kan Bayern niet meer ontsnappen

Fabian Morren
| 14 reacties

De titel kan Bayern München nauwelijks nog ontsnappen. Met nog één wedstrijd te gaan heeft de ploeg van Van Gaal drie punten meer dan achtervolger Schalke en een beter doelsaldo.

Bayern München won zijn wedstrijd van Bochum met 3-1. Thomas Müller zorgde voor twee doelpunten op evenenveel minuten tijd. Eerste werkte hij een voorzet van Lahm binnen en twee minuten later kopte de spits een fantastische voorzet van Ribéry binnen.

Na de 2-0 nam de thuisploeg wat gas terug. Maar twinitig minuten voor tijd sloeg Müller opnieuw toe en scoorde zijn derde doelpunt van de middag. Bochum kon nog milderen tot 3-1 via een goal van Fuchs.

Verlies Schalke
De titel is voor Schalke plots ver weg. De ploeg uit Gelsenkirchen verloor thuis met 0-2 van Werder Bremen. Na 22 minuten was de thuisploeg gevaarlijk als een kopbal van Kuranyi de lat raakte. Na rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en Özil bracht Werder op voorsprong.

Nog geen tien minuten later was de wedstrijd gespeeld. Özil zag Hugo Almeida vrijstaan en die miste niet. Mathematisch is Schalke nog niet uitgeteld, al durft op dit moment niemand meer zijn geld op Schalke te verwedden. Schalke moet immers op de laatste speeldag een verschil van 17 goals met de Duitse record-kammpioen goedmaken.