Leekens: "Ik wil het EK én het WK halen"

Leekens: "Ik wil het EK én het WK halen"
Foto: © SC

Georges Leekens gaf in het journaal op Eén meer uitleg over zijn beslissing om nu toch bondscoach te worden. Leekens gaf ook aan dat een scenario Advocaat bij hem niet zal gebeuren.

Georges Leekens kreeg als bondscoach heel wat moeilijke vragen te verwerken. Eerst en vooral of hij nu voor het financiële aspect zijn kar had gekeerd. "Als ik voor het geld had gekozen, zat ik nu in het buitenland", antwoordde hij gevat. "Daar kon ik pakken meer verdienen, maar dat is nooit mijn drijfveer geweest. Het is vooral de sportieve uitdaging die me aantrekt."

Ook werd gevraagd of er nog iets mis kon lopen omdat er alleen nog maar een mondeling akkoord is. "Neen, ik heb me gëngageerd en zal eind deze week tekenen. Of Lokeren nog roet in het eten gaat gooien? Neen, dat is niet aan de orde."

Aan de selectie zal hij weinig veranderen. "Er zijn de laatste jaren genoeg spelers getest. Ik ga voort werken op wat mijn voorgangers gedaan hebben, in overleg met mijn assistenten. Je kan ook geen spelers uitvinden hé."

Leekens wordt als jobhopper omschreven. Is er dan ook een kans dat hij vroeger vertrekt bij de Rode Duivels, à la Advocaat? "Ik denk niet alleen aan het EK, maar ook aan het WK. Dat is twee plus twee, dat is vier jaar. Ik wil beide halen en denk dat we daartoe in staat zijn." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties