Twente pakt Ajax tweemaal titel af en vindt dit leuk

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Het eerste elftal van FC Twente werd kampioen van Nederland ten koste van Ajax. Maar ook het tweede elftal van FC Twente pakte Ajax de titel af.

Indien Jong Ajax op de laatste speeldag van de beloftencompetitie had gewonnen van Jong Twente, dan was de titel binnen geweest. Twente, op een achtste plaats, speelde echter een dijk van een wedstrijd en haalde een 2-2 gelijkspel in Amsterdam, terwijl de kampioenen in Enschede gehuldigd werden. Dat laat FC Twente weten op zijn website.

Sulejmani bracht Jong Ajax na 34 minuten nog op voorsprong, maar de 2-2 van Suk in de 55ste minuut zorgde er uiteindelijk voor dat de titel naar Jong PSV ging.

Het eerste elftal van Ajax boekte in het slot van de competitie maar liefst 14 opeenvolgende zeges, maar toch bleef FC Twente één puntje voor de Amsterdammers.

"Heerlijk toch", zo spraken fans van FC Twente na het gelijkspel van Jong Twente in Amsterdam en de titel van hun eerste elftal.