Barcelona verovert 20ste titel op indrukwekkende wijze

Barcelona verovert 20ste titel op indrukwekkende wijze
Foto: © SC

Barcelona is zondagavond voor de twintigste keer in zijn geschiedenis kampioen van Spanje geworden. Barça won thuis makkelijk van Real Valladolid met 4-0. Real speelde gelijk en heeft dus niets gewonnen dit seizoen ondanks forse investeringen.

Valladolid streed nog tegen degradatie en wou zijn huid zo duur mogelijk verkopen. Puyol moest zelfs een bal van de lijn halen. Na twintig minuten vond Barça het echter welletjes. Lionel Messi was al een paar keer gevaarlijk geweest, maar uiteindelijk werd de ban gebroken door een own goal. Pedro zette voor en Pietro verschalkte zijn eigen doelman.

Even later was het al over toen Pedro zelf een prima actie van Messi kon afronden. Op dat moment was Real al 1-0 achtergekomen tegen Malaga. Na de rust haalde Barcelona de voet van het gaspedaal, maar liep het nog makkelijk verder uit. Messi rondde een knappe actie van Yaya Touré af. De 33ste van het seizoen voor de Argentijn. En Messi maakte het feest compleet door ook nog zijn 34ste te scoren.

De wave ging door Camp Nou en de gelijkmaker van Rafael van der Vaart veranderde daar niets aan. Het feest kon beginnen in Catalonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties