Giovanni vergelijkt Van Gaal met Hitler

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Giovanni vergelijkt Van Gaal met Hitler
Foto: © SC

Louis Van Gaal is een succestrainer. Dat toonde de Nederlander andermaal door Bayern München de dubbel in eigen land te bezorgen en naar de Champions League-finale te loodsen. Niet iedereen loopt echter hoog op met de trainerskunsten van de Hagenaar.

Zo is de Braziliaan Giovanni de passage van Van Gaal bij Barcelona nog niet vergeten. De 38-jarige aanvaller, die na dit seizoen  bij Santos een punt zet achter zijn voetbalcarrière, speelde van 1996 tot 1999 in Camp Nou.

“Van Gaal is arrogant en hoogmoedig”, windt Giovanni er geen doekjes om. "Volgens mij heeft hij ook een mentaal probleem.”

Volgens Giovanni kon Van Gaal ook niet overweg met Brazilianen. “Hij is de Hitler van de Braziliaanse voetballers. Hij verdreef me en had ook ruzie met Rivaldo en Sonny Anderson. We trainden slecht, vond hij. Van Gaal kent gewoon niets van voetbal. Iedere dag trainden we op dezelfde manier. Volgens mij is hij gek.”

Na de verloren Champions League-finale tegen Inter was het groot feest ten huize Giovanni. “Inter had met 15-0 moeten winnen. Met vijf goals van mijn landgenoot Lucio.” Lucio verliet vorige zomer München omdat hij vreesde onder Van Gaal niet aan spelen toe te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties