Brøndby wint topper van AaB

viki meeuwis
| 1 reacties

In Denemarken werd dit weekend de tweede speeldag van het seizoen afgewerkt.

Esbjerg opende de matchreeks thuis tegen FC Kopenhagen, de regerende landskampioen. Esbjerg was de de vorige nederlaag tegen OB geprikkeld om beter voor de dag te komen. Het zette dan meteen ook druk maar al gauw bleek dat het er niet in zou slagen om de stugge defensie van FC Kopenhagen te weerstaan. Nieuwe aanwinst Claudemir wist Santin op goede weg te zetten die FCK net voor de rust op een 1-0 voorsprong bracht. Na de rust ging FCK op het zelfde elan verder. Martin Vingaard wist via een vrije trap de 0-2 binnen te werken. Kevin Conboy kon in de slotfase nog tegenprikken maar de eindstand bleef 1-2 in het voordeel van FC Kopenhagen.

FC Midtjylland won op eigen veld vanSilkeborg met 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Na een fout op Martin Albrechtsen kreeg Midtjylland een penalty toegewezen die door Danny Olsen in een doelpunt werd omgezet. Silkeborg was voor de rust duidelijk de betere ploeg zonder echter tot scoren te komen. Ook na de rust kreeg Silkeborg kansen, zo was er een opportuniteit voor Martin Ørnskov die er echter niet in slaagde om de vrije trap in een doelpunt om te zetten. Na het doelpunt van Olsen kon Ken Ilsø de score nog tot 2-0 uitdiepen. Met deze zege blijft FCM op de eerste plaats in het klassement terwijl Silkeborg de rode lantaarn draagt.

Winst voor Brøndby

FC Nordsjælland ging thuis onderuit tegen SønderjyskE. SønderjyskE wist een goede defensie te combineren met meteen druk te zetten op de tegenstander zonder dat het echter goede kansen opleverde. Na de rust was FCN de betere ploeg. Kansen kwamen er voor Andreas Laudrup en Bajram Fetai. Op het uur wist Matti Lund Nielsen zijn tweede doelpunt van het seizoen te scoren na een goede voorbereiding van Nicki Bille Nielsen. SønderjyskE ging meteen in de tegenaanval en na een goede inworp van Andrei Sidorenkov kon Anders Østli  de bal in doel koppen. De stand was terug in evenwicht. Enkele minuten later was het weer prijs toen Søren Frederiksen de bal tegen de netten jaagde.

Lyngby won de match tussen de twee promovendi van AC Horsens met 1-0 dankzij een doelpunt van Kim Aabech op het half uur.

Aalborg kreeg Brøndby op bezoek. Brøndby verloor de eerste match tegen Randers en zag het spook van vorig seizoen al terug opdoemen. Ook toen kende de ploeg een uiterst slechte seizoensstart. In deze match kreeg het hulp van AaB dat weinig of niks kon klaarmaken.  Beide doelpunten voor Brøndby vielen voor de rust. Eerst wist Mikael Nilsson de bal goed klaar te leggen voor Jens Larsen die keeper Karim Zaza wist te verschalken. Korte tijd later was het de beurt aan Mike Jensen om de bal via hoekschop in doel te trappen. Na de rust kwam AaB meer offensief voor de dag zonder dat het echter iets opleverde.

OB deelde de punten met Randers. OB kwam na de rust op voorsprong via een doelpunt van Hans Henrik Andreasen maar in de slotfase kon Mikkel Cramer de stand terug in evenwicht brengen.