Brøndby te sterk voor FC Nordsjælland

viki meeuwis

Op de vierde speeldag in de SAS Ligaen kreeg Esbjerg het bezoek van FC Midtjylland in de Blue Water Arena. Esbjerg kent een erg slechte start van het seizoen en verloor zaterdag opnieuw.

FCM had in de twaalfde minuut al op voorsprong kunnen komen via Jonas Borring maar hij schoot de bal net naast het open doel. Esbjerg kwam beter in de match maar zonder dat het echt gevaar opleverde. Op het uur wist “Farlige” Frank Kristensen de 0-1 binnen te werken na een pass van Danny Olsen. Iets later kon de jonge Nigeriaan Sylvester Igboun na een corner de bal in doel koppen. Het derde en laatste doelpunt kwam er via de negentienjarige Rilwan Hassan. FCM kende dus weinig problemen met Esbjerg dat laatste blijft in de stand. FCM staat op de tweede stek met negen punten.

De partij tussen AaB en Silkeborg was er een om vlug te vergeten en eindigde in een 0-0 gelijkspel. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam een beetje leven in de brouwerij toen Jeppe Curth een aantal kansen kreeg. De beste kans uit de eerste helft was voor Silkeborg toen Jesper Bech Christian Holst kon vrijspelen maar zijn doelpoging leverde weinig gevaar op. Na de rust volgde ongeveer hetzelfde spelbeeld waarin AaB moeite had om het spel te maken. Tegen het einde van de match kwam Kjetil Wæhler nog dicht bij een doelpunt.

Ook de match tussen AC Horsens en Randers eindigde in een 0-0 gelijkspel. Geen van beide ploegen schiet er iets met op, Horsens nog het minst aangezien het derde laatst staat met vier punten.

FC Nordsjælland nam het thuis op tegen Brøndby. De wedstrijd in Farum Park werd grotendeels in de regen afgewerkt maar dat leek de bezoekers niet te deren. Net voor het kwartier kon Michael Krohn-Dehli de score openen en Brøndby op voorsprong brengen. Na dit doelpunt verminderde het tempo bij de bezoekers en dat gaf FCN de kans om beter in de match te komen zonder dat ze voor gevaar konden zorgen. Het feit dat Nicki Bille Nielsen met een blessure van het veld moest, deed er ook niet veel goed aan. Na de pauze nam FCN het heft in handen en kreeg Nicolai Stokholm na een vrije trap een goede kans maar keeper Andersen kon de aanval afweren. Het was Daniel Wass die met een lob Brøndby op een 0-2 voorsprong bracht. Bajram Fetai kon in de 74e minuut een strafschop binnenwerken nadat Remco van der Schaaf een fout beging op Fetai. Stokholm nam de penalty maar  miste, in de rebound kon Fetai alsnog de bal binnenwerken. Mike Jensen kon in de slotfase na een counter scoren waardoor Brøndby de drie punten op zak mag steken. De ploeg uit Kopenhagen staat nu op de derde plaats met negen punten.

Lyngby won de partij tegen SønderjyskE met het kleinste verschil; 1-0. Het was Kim Aabech die kort na de rust kon scoren. Promovendus Lyngby kent met twee gewonnen matchen, een gelijkspel en een verlies zeker geen slechte start in de SAS Ligaen. Het staat nu vierde met zeven punten. SønderjyskE staat zesde met zes punten.

De topper van dit weekend was de match tussen OB en FC Kopenhagen. De 11.000 toeschouwers kregen waar voor hun geld met een leuke pot voetbal. Halverwege de eerste helft leek het erop dat FCK een makkelijke zege zou boeken. Eerst wist Dame N’Doye te scoren dankzij een passieve defensie bij OB. Iets later kon Jesper Grønkjær gebruik maken van balverlies van Djemba-Djemba om te scoren. Op het half uur kon Rurik Gislason tegenprikken na een goede voorbereiding van Utaka. OB zat terug in de match. Odense kreeg hierdoor nieuwe moed en zette meer druk. Hans Henrik Andreasen kon met een kopbal de 2-2 op het bord zetten na een pass van Espen Ruud. OB dat nog steeds op zoek was naar de eerste winst, wou kost wat kost scoren. Keeper Johan Wiland bij FCK kon een doelpoging van Kalilou Traoré echter makkelijk afweren. In de slotfase kon N’Doye na een pass van Claudemir echter de stand op 2-3 brengen en zo staat FC Kopenhagen nu met tien punten aan de leiding terwijl OB met nul punten en vier verloren wedstrijden de rode lantaarn blijft.