RBD Borinage: Evenaren enorm moeilijk

Dirk Pieters
| 2 reacties
RBD Borinage: Evenaren enorm moeilijk

RBD Borinage kende een uitstekend eerste seizoen in de tweede klasse. Het eindigde op een knape vijfde plaats in het klassement. Kan de club opnieuw voor een stunt zorgen?

VORIG SEIZOEN

RBD Borinage kende een zeer vreemd eerste seizoen in de tweede klasse. De nieuwkomer bengelde lange tijd mee onderaan het klassement, maar eindigde uiteindelijk op een uitstekende vijfde plaats. Mede door al de uitgestelde wedstrijd (slechte weer en problemen met het stadion) gaf het klassement een vertekend beeld en zo speelde de Henegouwse club uiteindelijk een goed en vooral sterk eerste seizoen in de Exqi League. Of de club in het tweede seizoen nog beter kan doen valt af te wachten.  

TRANSFERS

Borinage was niet van plan om veel transfers te doen voor het nieuwe seizoen. De kern behouden én eventueel aanvullen met enkele versterkingen was de bedoeling. Met de komst van Lelli, Grisez, Atli kreeg het alvast drie spelers van Charleroi. Ook Boukamir (UR Namen) ondertekende een contract bij de tweedeklasser.

De club zag gelukkig niet al te veel spelers vertrekken. Toch zal het vertrek van Copel en Silvestri geen goed gevoel geven. Ook Preseaux sluit zijn avontuur bij Borinage af.

VERWACHTINGEN 

De prestatie van afgelopen seizoen evenaren zit er volgens ons niet echt in. Een plaats in het midden van het klassement lijkt het hoogst haalbare. Of kan de club opnieuw vriend en vijand verrassen mer een tweede knappe prestatie op rij? We vrezen ervoor of komen de weergoden opnieuw helpen en zorgt dit opnieuw voor een extra boost? 

Prognose: 15de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties