Zidane komt Franse ploeg toespreken

Dennis Smeyers
| 4 reacties
Zidane komt Franse ploeg toespreken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Blanc weet dat jonge voetballers zich graag optrekken aan een rolmodel. Hij liet dan ook zijn goede vriend Zinedine Zidane langskomen, met wie hij samen Frankrijks grootste successen beleefde.

Zidane sprak de selectie toe, wenste haar geluk en speelde ook een oefenvorm mee op de training.  Dat hij hiermee meer applaus oogste dan de huidige sterren, bewijst dat Zizou nog steeds mateloos populair is bij zijn landgenoten.

“Ik ben uitgenodigd om mijn ervaring met de spelers te delen. Zoals iedereen weet doe ik niet aan lange speeches. Ik heb hen simpelweg geluk gewenst”, vertelde Zidane de aanwezige journalisten. “Daarnaast heb ik de spelers laten weten dat ik hoop dat ze dezelfde momenten zullen meemaken als ik heb gedaan. Dan doel ik op overwinningen, want die blijven bij.”

"Van gedachten wisselen met spelers van een andere generatie kan nuttig zijn”, verklaarde Blanc  Zidane's aanwezigheid. “Mensen als Zidane kunnen uitleggen dat, hoe mooi een carrière bij een club ook kan zijn, datgene wat verandering brengt in je leven het spelen voor de nationale ploeg is. Deze spirit moeten de jonge spelers ook zien te krijgen. De nationale ploeg is niet meer zo belangrijk als vroeger en dat moet veranderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties