"Ben nog steeds niet de oude Steven Defour"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
"Ben nog steeds niet de oude Steven Defour"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Steven Defour liep een jaar geleden een breuk op aan zijn voetbeentje. De middenvelder van Standard is nog steeds niet volledig hersteld van de blessure.

“Die voet is nog altijd niet helemaal genezen”, zegt Defour in HNB. “'Ik ondervind nog steeds hinder. Als ik op bepaalde punten van mijn voet duw, voel ik nog pijn.”

Bij zijn terugkeer verliep niet alles naar wens. “Ik heb de fout gemaakt om niet naar mijn lichaam te luisteren. Daardoor loop ik momenteel anders dan voorheen. Onbewust steun ik meer op mijn rechterbeen om mijn voet te ontlasten. Met als gevolg dat ik met pijn zit in het linkerbeen en in de onderrug. Ik sukkel ook met een ontsteking op mijn scheenbeen.”

Met als gevolg dat Defour nog niet terug op zijn beste niveau zit. “Mensen die mijn prestaties beoordelen en bekritiseren, hebben er geen weet van hoe mijn lichaam voelt. Ik doe nu dagelijks oefeningen om mijn voet verder te laten herstellen. Hij wordt wel beter maar het vordert maar zeer langzaam.”

“Toen ik hoorde dat mijn voet genezen was, kon ik dat niet geloven. Genezen? En nog steeds zo'n pijn? Ik ben me vragen beginnen stellen en vroeg me zelfs af of ik de rest van mijn carrière met die pijn zou moeten spelen.”

Het zorgde voor ongewenste neveneffecten. “Ik heb me toen laten afleiden. Voetbal kwam niet altijd op de eerste plaats en ik ben wellicht ook iets te veel bijgekomen. Maar op dat vlak zit het nu goed.”

Standard versterkte de kern met Nong, Tchité en Leye. “Dat was nodig, maar het enige doel blijft Europees voetbal. Al zullen de supporters waarschijnlijk meer verwachten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties