Absolute horrornamiddag voor Logan Bailly in Bundesliga

Bram Coenen
| 47 reacties

Logan Bailly heeft met zijn club Borussia Mönchengladbach een absoluut zwarte namiddag beleefd. Op bezoek bij VfB Stuttgart slikte de Belgische doelman maar liefst 7 goals.

Bailly, die vorige week nog 4 goals moest slikken, hoopte met Borussia Mönchengladbach op puntengewin tegen het nog puntenloze VfB Stuttgart. Het draaide echter anders uit. Al na 3 minuten wist Pavel Pogrebnjak de score te openen voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft verdubbelde Stuttgart de score via Niedermeier. Pas na de rust brak de hel helemaal los voor Bailly en de zijnen. Pogrebnjak maakte nog in het eerste kwartier na rust zijn hattrick rond en nadien maakten Kuzmanovic, Delpierre en Marica de afgang voor Borussia, waar ook Filip Daems de volle 90 minuten op het veld stond, helemaal compleet. Borussia staat door deze nederlaag nu twaalfde in het klassement, met vier punten, net boven Stuttgart.

Bayern München, dat slechts één zege uit zijn eerste drie duels puurde, hoopte thuis tegen Keulen opnieuw aan te knopen met de overwinning. Met Daniel Van Buyten 90 minuten op het veld raakte de recordkampioen echter niet verder een 0-0 gelijkspel.

Na vier speeldagen blijft Mainz de verrassende koploper in de Bundesliga. Het ging vandaag op bezoek bij Werder Bremen met 0-2 winnen dankzij goals van Risse en Schürrle en blijft zo met het maximum van de punten op kop, aangezien Hoffenheim vandaag zijn eerste punten liet op het veld van Kaiserslautern (2-2).

Ook het Wolfsburg van nieuwe coach Steve McClaren wist zijn eerste punten van het seizoen te veroveren. Het klopte thuis Hannover met 2-0 dankzij goals van Diego en Edin Dzeko. Wolfsburg sluipt zo weg van de degradatieplaatsen. Verder ging Freiburg met 0-1 winnen op bezoek bij Eintracht Frankfurt.