De Roeck: "Terugkeren naar België zie ik nog niet zitten"

De Roeck: "Terugkeren naar België zie ik nog niet zitten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonas De Roeck speelde vorig seizoen een prima jaar bij FC Augsburg in de Duitse tweede klasse. De club miste op een haar na de promotie naar de Bundesliga. De verdediger raakte bovendien ook nog eens gekwetst.

De Roeck liep een enkelblessure op in de barragewedstrijden tegen FC Nürnberg. “Ik moest geopereerd worden aan de enkel. Mijn eerste prioriteit was om zo snel mogelijk weer fit te worden, zegt hij in Het Nieuwsblad

“De eerste prognose was zes tot acht weken onbeschikbaarheid. Maar de blessure bleek al snel ernstiger dan eerst gedacht. Het gevolg was dat ik vier weken extra aan de kant zat.”

Dit seizoen draait het heel wat minder vlot bij Augsburg. “Die elfde plaats is minder goed dan vorig seizoen. Onze start was nochtans goed. Nadien gingen we echter vier keer de boot in. De nieuwkomers moeten zich nog aanpassen terwijl de vaste waarden onder hun niveau blijven.”

De Roeck hoopt snel weer in de basis te komen. “Tegen Düsseldorf viel ik in na de pauze en ging het beter met de ploeg. Ik reken er op dat ik mijn plaats zal terugwinnen in de basiself. Voor de winterstop moeten we pogen om nog 25 tot 30 punten te halen.”

Een verlengd verblijf zie de ex-speler van onder andere Gent en Germinal Beerschot wel zitten. “Ik ben hier bijzonder tevreden. Ook mijn vrouw en kinderen zijn hier graag. Een verlengd verblijf is dus zeker aan de orde. Een terugkeer naar België zal zeker niet voor de eerste jaren zijn. Het enige wat ik hier heb gemist is golfen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties