Groep A: Manchester City wint ook zonder Kompany

Bram Coenen
| 2 reacties

Manchester City heeft vanavond Lech Poznan verslagen met 3-1. De Engelse ploeg blijft uiteraard aan de leiding in Groep A.

Emmanuel Adebayor, die eindelijk nog eens in de basiself stond, opende al na veertien minuten de score. Net voor het halfuur wist de Togolees opnieuw de weg naar doel te vinden. Tshibamba bracht Lech Poznan net na rust opnieuw in de wedstrijd, maar Adebayor met zijn derde van de avond stelde de zege veilig voor de Engelsen. Bij City speelde Dedryck Boyata de hele wedstrijd, Vincent Kompany werd rust gegund.

Manchester City komt door deze zege alleen aan de leiding in Groep A met zeven op negen, het telt nu drie punten voorsprong op Lech Poznan. Juventus bleef vanavond op een 1-1 gelijkspel steken bij Salzburg, en telt nu al vier punten achterstand op City. Dusan Svento bracht de Oostenrijkers op voorsprong, maar net na rust wist Milos Krasic alsnog een gelijkspel weg te slepen voor Juventus. Voor Salzburg meteen ook het eerste punt in deze Europa League.