Analyse Deinze weet plots niet meer wat verliezen is

carol Vander Cruyssen
| 14 reacties
Deinze weet plots niet meer wat verliezen is

Aalst en Coxyde houden het op een gelijkspel. Voor Dessel lukt het eindelijk in een uitmatch. De trainerswissel bij Bornem rendeert meteen. Waregem geraakt niet voorbij Wielsbeke. Izegem, Brakel en Cappellen zien degradatiespook en Deinze rukt verder op.

Oude krijgers
 
Nieuwkomer Bornem wou een rustig seizoen in de middenmoot draaien, maar na een derde van de competitie stond het laatste. Dit was niet naar de zin van het bestuur, dat meteen ingreep. Trainer Serge Geldof werd aan de deur gezet en “oude krijger” Chris Andries kwam terug naar de voor hem vertrouwde grond. De trainer die onder andere met Oudenaarde en Temse de promotie naar Derde Klasse kon afdwingen, begon meteen met een rechtstreeks degradatieduel tegen spektakelploeg Brakel. Bornem kwam al vroeg op voorsprong, via Gertjan Martens. De bonus werd kort na de rust verdubbeld, maar Praet bracht er halverwege de tweede helft opnieuw de spanning in. In de slotfase kon opnieuw Martens vanop de stip scoren en zo de punten thuishouden. Andries debuteert dus met een zege, de tweede pas dit seizoen voor Bornem, en springt zo over Brakel. Olsa behoudt één schamel puntje voorsprong op het trio Cappellen, Izegem en Wielsbeke. Van die drie ploegen kon enkel Wielsbeke iets halen. In het West-Vlaamse burenduel tegen Waregem, stonden twee ploegen tegen over elkaar die in het tussenseizoen bijna waren samengesmolten. Enkele bestuursmensen van Wielsbeke verzetten zich hiertegen en de ploeg besloot zijn eigen koers verder te varen met enkel één doel voor ogen: het behoud. De Bekermatch op KV Mechelen ging duidelijk nog wat in de benen van de “Rassing”, want het was de thuisploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam via een strafschop, omgezet door Carton. Waregem drukte in de tweede helft nu wel door en kreeg 2 strafschoppen. Gezelle zag zijn poging gestopt door doelman Balcaen, maar even later moest deze zich dan toch gewonnen geven. Opbrouck faalde niet vanop de stip. Waregem blijft wel de voornaamste belager van leider Aalst. Cappellen kwam verrassend vroeg op voorsprong tegen Oudenaarde via Van Hoydonck. Op slag van rust zou de wedstrijd kantelen. “Oude krijger” Thompson Ode scoorde met een heerlijke retro de gelijkmaker en thuisspeler Grozdanic kreeg direct rood voor een fout op Martens. Oudenaarde trok het laken in de tweede helft naar zich toe. Het was opnieuw Ode die zijn tiende treffer van het seizoen scoorde en kort daarop sukkelde Van Gorp de bal in eigen netten. Bouyfoulkitne bracht met een heerlijke knal in de kruising wel opnieuw spanning in de match, maar tevergeefs voor de thuisploeg.
 
Hamme van kwaad naar erger.
 
Deinze lijkt na een 9 op 9 op weg naar de rustige middenmoot. Lauwers en Ngom zorgden halverwege de eerste helft al voor een comfortabele voorsprong in het degradatieduel op Izegem. Van Doorne milderde in de tweede helft en in een spannende slotfase hield Deinze toch stand. De voormalige tweedeklasser kon zijn eerste negen wedstrijden niet winnen, maar is nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen. De thuisploeg zal zich na vijf opeenvolgende nederlagen dringend moeten herpakken. Bij Hamme was Sucaet met een owngoal en een rode kaart de antiheld. Van Den Driessche had thuisploeg Ronse op voorsprong gebracht. Na die owngoal, milderde Vierstraete, maar Lacam bracht opnieuw rust bij de thuisploeg. Kort voor het einde zorgde Arena voor de afstraffing. Hamme kent een barslecht seizoen. Verliest het straks nog zijn punten aan Cappellen, dan zakt het naar de laatste plaats. Komende vrijdag valt wellicht het definitieve verdict. Ronse blijft ondertussen rustig in de subtop. SK Sint-Niklaas behaalde een vrij makkelijke zege tegen Torhout, maar moest toch wachten tot na de rust om te scoren. Deschacht en Moumou konden de sterke bezoekende doelman Laleman dan toch verrassen. De Klaasjes klimmen langzaam, richting subtop. Torhout moet bang naar onderen kijken.
 
Eindelijk een uitzege voor Dessel
 
Amper twee schamele puntjes in 5 uitmatchen… de puntenoogst voor Dessel Sport was tot voor zaterdagavond bijzonder schraal in uitmatchen, maar onder het kunstlicht van Temse lukte het dan uiteindelijk wel. Dessel kwam vroeg op voorsprong via een doelpunt van Nelemans en hield vrij vlot stand. De eerste driepunter buitenshuis eiste wel een zware tol voor Dessel, want in de turbulente blessuretijd stuurde Ref Dezomberg Van Lieshout en kort daarna Willems met rood van het veld. Geel-Meerhout leek na zes opeenvolgende matchen zonder zege eindelijk nog eens op weg naar een driepunter. Het begon heel sterk aan zijn partij tegen Hoogstraten en kwam via Belmans op voorsprong. De bezoekers kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het was “Oude Krijger” Van De Weyer die Geel-Meerhout op rozen leek te zetten. Lanslots knikte het vuur opnieuw in de match met de aansluitingstreffer. In een fel betwiste match, gekruid met negen gele kaarten, kon Hoogstraten uiteindelijk vanop de stip nog een gelijkspel uit de brand slepen. Fockaert faalde niet. Hoogstraten zet een reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag neer en blijft in de subtop. De clash tenslotte, tussen leider Aalst en achtervolger Coxyde, leverde geen doelpunten op. Beide ploegen zagen hun bekeravontuur respectievelijk op Germinal Beerschot en Racing Genk eindigen en kunnen zich vanaf nu volledig focussen op de competitie. De leider domineerde tegen een stug en goed georganiseerd Coxyde. Aalst claimde een strafschop en twee ballen werden van de lijn gekeerd. Doelman Cool deed de rest. In de slotfase gingen de Kustjongens op een diefje bijna nog met de zege lopen toen Ternier werd afgezonderd, maar thuisportier Van Den Noortgaete redde met wat meeval de meubelen. Coxyde krijgt op de derde plaats nu wel het gezelschap van Oudenaarde en Dessel.
 
Uitslagen speeldag 12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties