El Ghanassy: "Winnen tegen Sofia en doorstoten"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
El Ghanassy: "Winnen tegen Sofia en doorstoten"
Foto: © SC

Er waren tegen Sporting Lissabon geen echte uitblinkers bij AA Gent. Heel de ploeg acteerde op niveau. Dat vond ook Rode Duivel Yassine El Ghanassy.

“Europees is iets anders dan de competitie”, stelt El Ghanassy. “En dat was vandaag ook duidelijk. Het niveau dat we vandaag getoond hebben, lag heel hoog. Zowel in verdediging als op het middenveld en vooraan. Het was superieur aan wat we in de Belgische competitie hebben laten zien.”

“Deze zege is heel goed voor AA Gent. We leven nu in een droom. Als we volgende maand tegen Levski Sofia kunnen winnen, dan hebben we een grote kans om door te stoten. En we hebben nog iets recht te zetten na het dom puntenverlies in Bulgarije.”

Onder het oog van de scouts van enkele Europese topclubs gaf El Ghanassy de assist voor de 3-1. De  Belgische Marokkaan maakte het de verdedigers van Sporting Lissabon bij momenten ook heel moeilijk.

“Ik heb op Europees niveau gespeeld”, lacht El Ghanassy. “Ondanks het feit dat ik een tijdje niet kon spelen door een blessure aan de knie. Maar ik moet er staan om gevaarlijk te zijn.  En ik had misschien zelfs nog kunnen scoren.”

De supporters waren door het dolle heen. “Het was lang geleden dat ik de fans zo heb zien meeleven”, aldus El Ghanassy. “De laatste keer moet na de 6-2-zege tegen Club Brugge zijn. Zingende en springende fans, de wave die door het stadion gaat, … Het was schitterend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties