Magath: "Voorbereiden op degradatiestrijd"

Jarryd Naegels
| 0 reacties
Magath: "Voorbereiden op degradatiestrijd"
Foto: © SC

Schalke 04 verloor afgelopen weekend voor de zoveelste keer dit seizoen. Deze keer was Leverkusen met 1-0 te sterk. Ondanks dertien nieuwe spelers raakt de club maar niet weg van de laatste plek in de Bundesliga.

De ploeg uit Gelsenkirchen verzamelde tot nu toe amper zes punten. Dat zijn er evenveel als Mönchengladbach. Komend weekend komt Sankt Pauli op bezoek. Die ploeg heeft twaalf punten en dus mag dit gerust een zespuntenwedstrijd worden genoemd.

Trainer Felix Magath beseft dat zijn ploeg maar niet weg raakt onderin. “We moeten ons voorbereiden op het spelen van degradatievoetbal. Dat is de bittere realiteit dit jaar. Vorig jaar had ook niemand Berlijn getipt al degradant, maar het gebeurde wel.”

“Probleem bij ons is echter dat iedereen gewend is van aan de top te spelen. Ze weten niet hoe je moet vechten voor elk punt. Iedereen moet wel gaan beseffen dat het alarmfase één is op de club nu.”

Magath zelf moet vooralsnog niet vrezen voor zijn job. Hij zit namelijk zelf mee in de Raad van Bestuur. Die raad moet het unaniem eens zijn over het ontslag van een trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties