Belgen in Nederland zien PSV leiding nemen

Belgen in Nederland zien PSV leiding nemen
Foto: © SC

Voor de Belgen in Nederland was het geen al te best weekend. Het Twente van Michel Preud'homme en Ajax met Jan Vertonghen verloren en zagen PSV de leiding overnemen.

Ajax beleeft een moeilijke tijd. Jan Vertonghen speelde de volledige wedstrijd tegen AZ, maar zag zijn kompaan in de verdediging, André Ooijer, rood krijgen. Misschien wel goed nieuws voor Toby Alderweireld die weeral aan de bank gekluisterd zat. Ajax ging kansloos onderuit en bij de Amsterdammers steekt ondertussen het crisissfeertje reeds de kop op.

Ook Michel Preud'homme baalde na de wedstrijd tegen NAC. Hij zag zijn ploeg op voorsprong komen dankzij een sterke Chadli en een scorende Bryan Ruiz, maar in de slotfase slikten de Enschedeërs nog twee late tegengoals.

De enige Belg die mocht juichen was Birger Maertens. Hij versloeg op eigen veld met Heracles Groningen met 3-0. Maertens speelde de volledige partij en was heel secuur in de defensie. Bjorn Vleminckx stond deze keer niet aan het kanon. NEC speelde 1-1 gelijk tegen het ADO Den Haag van Anderlecht-huurling Dmitri Bulykin en Timothy Deryck. Thomas Chatelle mocht na 80 minuten invallen bij de thuisploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties