Jacobs: "In België al in slechtere omstandigheden gespeeld"

Bram Coenen
| 1 reacties
Jacobs: "In België al in slechtere omstandigheden gespeeld"
Foto: © SC

Anderlecht gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg. Bij temperaturen tot -15°C belooft het alvast een hels karwij te worden, beseft ook coach Ariel Jacobs.

Anderlecht merkte bij aankomst in Sint-Petersburg meteen de extreem winterse toestanden op. Toch heeft coach Ariel Jacobs geen schrik dat die omstandigheden een bepalende rol gaan spelen. "We speelden in België immers al in slechtere omstandigheden dan hier het geval zijn."

Paars-Wit werd in de heenmatch van het kastje naar de muur gespeeld, vreest Jacobs voor een nieuwe pandoering? "We hebben in de heenmatch teveel respect getoond voor Zenit. Bovendien is de ploeg pas kampioen geworden, met de nodige festiviteiten tot gevolg. Mogelijk heeft dat ook zijn inpact op de ploeg."

Winst is noodzakelijk wil Anderlecht kwalificatie voor de zestiende finales in eigen handen houden. "Zenit heeft een heel uitgebalanceerde kern, met bijzonder veel spelers van topniveau. Maar mogelijk gunnen ze een aantal sterkhouders rust vanavond, daar ligt onze kans om toe te slaan", besloot de Anderlecht-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties