Lombaerts: "Het zal geen tiktakvoetbal worden"

Lombaerts: "Het zal geen tiktakvoetbal worden"
Foto: © SC

Nicolas Lombaerts gaf gisteren een persconferentie en waarschuwde daarbij Anderlecht voor het koude weer. "Het zal geen normale wedstrijd zijn vanavond", aldus de verdediger van Zenit.

"Het zal geen tiktakvoetbal worden zoals op Anderlecht", aldus Lombaerts in HLN. "Er ligt een ijslaagje op het veld, dat laat geen normaal voetbal toe. Sprankelend voetbal zal je niet te zien krijgen. Ze voorspellen dat het hier vanavond nog kouder wordt dan in het weekend. Toen hebben we echt geprobeerd om te voetballen, maar we kwamen nauwelijks tot kansen."

Dat Zenit de kou gewoon is, telt volgens Lombaerts niet. "De koude wel, maar normaal ligt er geen ijs op het veld. Op dit veld kan niet mooi gevoetbald worden en dat speelt echt niet in ons voordeel. Het zal ons allebei parten spelen, want Anderlecht is toch ook een voetballende ploeg. Het resultaat zal afhangen van details."

"In het weekend was het 'maar' min 12, maar toen was het ook al aanpassen. Het vraagt vooral tijd om op te warmen. Vooral voor de supporters wordt het vanavond bijna ondraaglijk. Mijn ouders zijn hier, zij kunnen daar van getuigen. Aan fans van Anderlecht die afkomen, kan ik maar één raad geven: pak uw geitenwollen sokken en uw moonboots maar mee, want de koude is snijdend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties