Louwagie: "Goed nadenken over competitiehervorming

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Louwagie: "Goed nadenken over competitiehervorming
Foto: © SC

AA Gent was vanavond een maatje te klein voor Lille. Dat zagen ook manager Michel Louwagie en voorzitter Ivan De Witte. “Daar moeten we conclusies uittrekken”, aldus Louwagie.

Kersten Steurbaut vanuit Rijsel

“Ik ben ontgoocheld”, opent manager Michel Louwagie. “Niet door de uitslag, maar ik had toch iets meer weerwerk verwacht. Een aantal doelpunten vanavond waren zeker te vermijden. Maar Lille heeft voldoende andere kansen gehad die ook een doelpunt hadden kunnen opleveren.”

“Lile was ook duidelijk sterker, we moeten dat accepteren en meenemen. In Lissabon en vanavond zijn we overklast. Daar moet je je bij neerleggen en conclusies uittrekken.”

“Het is jammer dat wij niet iedere week zo’n wedstrijden kunnen spelen”, verwijst Louwagie fijntjes naar de terugkeer van achttien clubs in eerste klasse. “Lille heeft op dit niveau veel meer ervaring. Zij spelen iedere week zo’n wedstrijd. We moeten toch nog eens goed nadenken over die competitiehervorming.”

“Maar we mogen ook niet vergeten dat we een schitterende Europese campagne achter de rug hebben. Het is een goede leerschool geweest voor AA Gent.”

Ook voorzitter Ivan De Witte zag een groot verschil.  “Duelkracht en snelheid. Op ieder gebied was Lille gewoon beter. Jammer van die 1-0. Anders overleven we misschien nog tot aan de rust en krijgen we een andere wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties