Boussoufa: "Het wordt tijd dat ik een beslissing neem"

Boussoufa: "Het wordt tijd dat ik een beslissing neem"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa hakt binnenkort de knoop door. Blijft hij bij Anderlecht of kiest hij voor een buitenlands avontuur? De Marokkaanse middenvelder is ook topkandidaat om de Gouden Schoen te winnen.

Boussoufa onderstreept dat zijn keuze over zijn toekomst niet zal afhangen van geld. “In de Engelse tweede klasse kan ik evenveel als hier verdienen. Ofwel ga ik nog een uitdaging aan of ik doe mijn carrière bij Anderlecht uit”, zegt de 26-jarige prins van het Astridpark in HNB.

“Er zijn nog voldoende aanbiedingen, maar ik hoef volgend jaar niet weg. Dat kan ook op 27 of 28, maar zoals je zegt: het wordt tijd dat ik antwoord geef op de vraag of ik die uitdaging aanga. Er is maar één reden waarom ik het niet zou doen: als ik geen zin meer heb om van voren af aan te beginnen bij een andere club. Maar ik word volgende zomer 27 en dat is een mooie leeftijd om een stap te zetten.”

Krachttraining

Boussoufa ziet Engeland als een serieuze optie. Dat er over het Kanaal serieus gebikkeld wordt, zal de kleine en frêle Marokkaan niet tegenhouden. “In Engeland lopen ook veel kleinere spelers rond. Het ís een meer fysieke competitie, maar technische spelers vallen daarin juist op.”

“Heb je Cristiano Ronaldo gezien toen hij naar Manchester United ging? En nu dat lijf gezien? Iedereen doet daar krachttraining. Ik heb daar gezeten, ik weet hoe het er wordt getraind. Ik ga nu ook naar het krachthonk, maar in Engeland zou dat nog veel meer zijn want daar moét je gewicht pakken.”

Gouden Schoen

In januari is Boussoufa ook een grote kanshebber om de Gouden Schoen te winnen. “Vorig jaar was ik ook topkandidaat, maar toen werd het Jovanovic die op het punt stond te vertrekken uit België.”

“Die Gouden Schoen is te veel politiek. Er spelen andere belangen. Ik hecht meer belang aan de Profvoetballer van het Jaar. Niet omdat ik die drie keer gewonnen heb, maar omdat het een prijs is die je krijgt van je voetbalcollega’s en trainers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties