Manchester City pakt (voor even) koppositie

Manchester City staat voor even helemaal bovenaan het klassement in de Premier League. Het had weinig moeite met Aston Villa (4-0). Mario Balotelli scoorde drie keer. Newcastle won met de nodige moeite van Newcastle United.

Manchester City – Aston Villa 4-0
Bij City stond Vincent Kompany de hele wedstrijd op het veld. Balotelli scoorde na acht minuten reeds. Hij zette een strafschop feilloos om. Vijf minuten later stond het al 2-0 toen Lescott de bal wel of niet over de lijn kopte. De scheidsrechter wees echter resoluut naar de middenstip en dus was het doelpunt geldig.

En nog voor het halfuur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Balotelli tikte de rebound binnen na een schot van David Silva. In de tweede helft maakte hij zijn hattrick rond, weeral op penalty toen Johnson in de zestien werd onderuitgehaald.

Tottenham Hotspur – Newcastle United 2-0
De wedstrijd tussen Tottenham en Newcastle United was heel aangenaam om volgen, want het spel ging snel op en neer. Pavlyuchenko, Bale en Van der Vaart waren aartsgevaarlijk voor Tottenham, maar doelman Krul keepte een uitstekende wedstrijdeeper de fraaie trap net onder zijn lat weg.

Tien minuten na rust was het toch raak voor Tottenham. Lennon rondde een mooie actie zelf af met een schot in de linkerhoek. Tottenham leek op weg naar een makkelijke winst, maar Kaboul kreeg nog rood na een ruzie met Cheick Tioté. Het was echter Garreth Bale die de wedstrijd in de slotfase helemaal op slot deed.

Sunderland – Blackpool 0-2

Stoke City – Fulham 0-2

West Bromwich Albion – Blackburn Rovers 1-3