Invallers Gerrard en Cole redden vel van Hodgson

Yves Dekoning
| 12 reacties
Invallers Gerrard en Cole redden vel van Hodgson
Foto: © SC

Liverpool heeft in blessuretijd nog eens een overwinning uit de brand gesleept. In een spannende partij maakten de invallers het verschil.

Anfield was niet uitverkocht, maar dit keer was er wel redelijk wat sfeer. Voor rust kreeg Liverpool enkele kansen om te scoren, Maxi Rodrigues was er twee keer heel dicht bij. Een eerste keer werd zijn trap van de lijn gekeerd door Matthew Taylor, later viel zijn kopbal op de dwarsligger. Aan de overkant kreeg Kevin Davies in de 42ste minuut erg veel ruimte bij een vrije trap en kopte van dichtbij binnen. Bijna kwam Liverpool meteen terug op gelijke hoogte. Lucas Leiva kon de bal vanop twee meter binnen duwen, maar schoof die onbegrijpelijk net naast de paal.

Vlak na de pauze viel de gelijkmaker dan toch. Fernando Torres kon eindelijk nog eens vertrouwen tanken dankzij een knappe goal op aangeven van Steven Gerrard. Aangespoord door een geïnspireerde Gerrard zocht Liverpool naar de winnende treffer. Dit zorgde voor enkele hete standjes voor het doel van Bolton. De bezoekers hingen in de touwen, maar bleven terugvechten en konden ook enkele keren dreigen. In blessuretijd viel de verlossende treffer voor Liverpool. Een sublieme voorzet van Gerrard werd door invaller Joe Cole binnen getikt. Een buitenspelgeur kon de pret niet derven bij de Reds.

Bolton blijft op de zesde plaats hangen en ziet Liverpool dichterbij komen. Na enkele magere weken krijgen de Reds terug een broodnodige boost. In de stand klimmen ze naar de negende stek. De vraag die op ieders lippen lag na de match: heeft de late goal van Cole het vel van Roy Hodgson gered?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties