Xavi: 'Het blijft een eer om Barça-tenue te mogen dragen'

Maarten Van Bever
| 7 reacties
Xavi: 'Het blijft een eer om Barça-tenue te mogen dragen'
Foto: © SC

Xavi speelde vandaag tegen Levante zijn 549e wedstrijd in het shirt van Barcelona en evenaart daamee het clubrecord van icoon Migueli. Na afloop van de wedstrijd werd de controlerende middenvelder in de bloemetjes gezet.

"Ik ben erg blij", vertelde de dertigjarige Xavi na afloop. "Niet zozeer om het geëvenaarde record, maar omdat het een eer blijft om de kleuren van Barcelona te mogen verdedigen. Ik hoop dat we dit seizoen veel prijzen winnen." Xavi won met de Spaanse topclub onder meer twee keer de Champions League en vijf landstitels.

Xavi, die in 1998 onder trainer Louis van Gaal debuteerde, heeft al laten weten tot het einde van zijn carrière voor Barcelona te willen spelen. Xavi deed er ‘slechts’ twaalf jaar over om het record van Migueli te evenaren. De kans is dus levensgroot dat hij het record met duidelijke cijfers alleen in handen zal nemen. Migueli stopte pas op zijn 38ste, terwijl de Spaans international amper dertig jaar is.

De kleine Spanjaard werd na de wedstrijd in het eigen Camp Nou gehuldigd. De volledige ploeg en technische staf van Barcelona kwam het veld op met een spandoek met daarop de beeltenis van Xavi en daaronder 549. De inmiddels 59-jarige Migueli, tussen 1973 en 1988 verdediger bij Barcelona, kwam Xavi op het veld persoonlijk feliciteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties