Wat doet Afrikaanse bond met splitsing Soedan?

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Wat doet Afrikaanse bond met splitsing Soedan?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag spreken de inwoners van het zuidelijke deel van Soedan zich uit over onafhankelijkheid. De kwestie is van invloed op de voorronde van de Africa Cup van 2012.

De kans is zeer groot dat de inwoners van het zuidelijke deel van Soedan zich in een referendum zullen uitspreken over onafhankelijkheid. Dat betekent dat Soedan zal worden opgesplitst in een noordelijk en zuidelijk deel. Vermoedelijk zullen de landen Noord-Soedan en Zuid-Soedan gaan heten.

De kwestie beïnvloedt de voorrondes van de Africa Cup van 2012 in Gabon & Equatoriaal Guinea. Soedan zit in groep I samen met Ghana, DR Congo en Swaziland. De Soedanezen staan na twee speeldagen op de tweede plaats met vier punten. Ze speelden 0-0 bij Ghana en wonnen thuis met 2-0 van DR Congo.

In het nationale elftal spelen Arabieren uit het noorden en Christenen uit het zuiden samen. Maar die situatie kan vanaf zondag dus wel eens gaan veranderen als het land in twee wordt gesplitst. Het zijn vooral Arabieren die voor het nationale elftal uitkomen. De Afrikaanse voetbalbond (CAN) zal met de Soedanese federatie op zoek gaan naar een oplossing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties