Liverpool: Suarez, Llorente, Benzema, ... of toch niemand?

Yves Dekoning
| 9 reacties
Liverpool: Suarez, Llorente, Benzema, ... of toch niemand?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC is op zoek naar versterkingen voor de verdediging, de flank en de aanval. Het regent al maanden geruchten over mogelijke aanwinsten, maar tot op heden trok de club niemand aan. Nog één week is de transfermarkt open.

Liverpool heeft dringend nood aan een tweede topaanvaller om Fernando Torres bij te staan. Daarbij doken deze week weer een hele hoop namen (opnieuw) op. Luis Suarez zou op één blijven staan op het lijstje. Ajax vraagt 25 miljoen euro en wil niet bang afwachten tot de laatste dag. Witte rook zou dus toch over enkele dagen moeten komen als die er al komt.

Kenny Dalglish heeft al laten verstaan dat er geen vast transferbudget is, maar dat hij voldoende geld krijgt om versterkingen te kopen. Hij moet geval per geval de eigenaars overtuigen dat de speler een meerwaarde zou bieden. Suarez zou perfect in het plaatje passen, maar hoe diep wil de club gaan voor de goalgetter?

Indien Liverpool Suarez niet kan weglokken bij Ajax, dan circuleren er in de pers een hoop mogelijke andere targets. Zo zou Dalglish Karim Benzema willen lenen van Real Madrid. De 23-jarige Fransman kon zich nog niet doorzetten bij de Spaanse topclub. Bij Athtletic Bilbao zou LFC Fernando Llorente op het oog hebben, maar die zou nog meer moeten kosten dan Suarez. Lacine Traore (Cluj) zou een opmerkelijk goedkoper alternatief zijn.

Voor de andere posities kwamen ook enkele namen ter sprake. Liverpool hoopt dat Wigan zijn vraagprijs van 20 miljoen euro voor vleugelspeler Charles N'Zogbia laat zakken. Ook Charlie Adam (Blackpool) zou een optie voor de vleugel zijn, maar ook hier moet nog water bij de wijn worden gedaan. Bij Saint-Etiennen zijn onderhandelingen over een nieuw contract voor Dimitri Payet afgesprongen. Liverpool zou flirten met de 23-jarige rechtsmidden.

Keisuke Hondo (CSKA Moskou) blijft berichten de wereld insturen dat hij naar Liverpool wil verhuizen. Liverpool zou bij Fulham proberen Clint Dempsey los te weken. In ruil voor de middenvelder zou linksback Paul Konchesky terug naar de Londense club mogen gaan. Voor de linksachter zou Dalglish lonken naar Stephen Warnock. Hij wil de oud-Liverpoolspeler lenen van Aston Villa. Als ploeggenoot Ashley Young beschikbaar is, dan springt Liverpool ook daar in de dans.

Het is duidelijk dat Liverpool op zoek is naar versterkingen, maar dat het geen gekke bedragen zal uitgeven. De nieuwe eigenaars willen niet voor rijke suikeroom spelen en de uitgaven verstandig beheren. Over acht dagen sluit de transfermarkt en moet de storm even gaan liggen. Heeft Liverpool dan een nieuwe aanvaller, winger, linksback of spelmaker beet? Voorlopig heeft de Britse roddelpers nog een vette kluif aan de transferdoelen van de Reds.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties