Leekens: "Mertens zat er heel dicht bij"

Leekens: "Mertens zat er heel dicht bij"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dries Mertens zit niet bij de selectie voor de Rode Duivels. Velen hadden de aanvallende middenvelder verwacht voor de oefeninterland tegen Finland, maar Georges Leekens houdt hem wel achter de hand.

"Dries zat er heel dicht bij", zei Leekens op zijn persconferentie donderdagmiddag. "Hij blijft in beeld, want hij doet het het heel goed. De concurrentie op zijn positie is nu eenmaal enorm, maar ik hoop dat ik in de toekomst nog zulke lastige keuzes zal moeten maken. Dat bewijst dat er veel talent voor handen is."

Leekens haalde in zijn plaats wel Nacer Chadli bij zijn selectie. De middenvelder van FC Twente is bezig aan het jaar van de doorbraak en liet al aardige dingen zien. "Ik heb met Michel Preud'homme over hem gepraat. Hij vroeg me om hem een poosje gerust te laten terwijl Twente nog in de Champions League zat. Ik heb hem nooit gepusht. Ik wil niemand proberen over de streep te trekken, het moet de keuze van hun hart zijn."

Chadli maakte deze week bekend dat hij voor de Rode Duivels zou kiezen. "De intentie van Chadli was erg duidelijk: hij wou voor België spelen. Dan verwelkom ik hem ook met open armen", aldus een goedgezinde Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties