Mertens: "Leekens heeft het wél voor mij"

Mertens: "Leekens heeft het wél voor mij"
Foto: © SC

Dries Mertens zag de afgelopen wintermercato een transfer naar Ajax afspringen. Geen probleem voor het goudhaantje van Utrecht, want geduld blijkt voor hem eveneens een mooie deugd te zijn.

Mertens deed dinsdag het verhaal over de bijna-transfer naar de Amsterdammers. "Ajax zou een goede stap voorwaarts geweest zijn", zei Mertens in vloeiend 'Hollands'. "Het is één stap hoger, maar ik wil er nog zetten. Ajax meldde zich slechts drie dagen voor de sluiting van de transfermarkt."

"Het zou echter een moeilijke transfer geweest zijn, want tussen Utrecht en Ajax broeit er nog steeds wat haat. Nee, ik heb mijn transfer dus niet willen doorduwen, want daarvoor heb ik te veel respect voor mijn club. Ze hebben mijn contract opengebroken en ze doen alles wat ik wil. Bij Utrecht zeiden ze: 'Ga naar eender welke club, maar niet naar 020 (zoals naar Ajax gerefereerd wordt, nvdr.)."

Gehaast om er bij te zijn

Mertens werd in extremis opgeroepen nadat er onduidelijkheid was over zowel Fellaini, Vossen als Dembélé. "Ik had het niet meer verwacht, moet ik toegeven. Maar toen ik het telefoontje kreeg, ben ik zo vlug mogelijk hierheen gekomen."

Volgens vele supporters had Mertens al veel langer zijn kans moeten krijgen. "Het is onnozel om te zeggen dat Leekens het niet voor mij heeft. Omdat ik bij Gent geen kans kreeg? Toen was ik er nog niet klaar voor. Mijn lengte speelde ook in mijn nadeel. Ik ben wel blij dat dat niet langer een item is. Ja, Anderlecht wou mij destijds groeihormonen toedienen, maar dat heb ik in overleg met mijn vader wijselijk geweigerd."

Waarschijnlijk krijgt Mertens wel enkele minuten speeltijd tegen de Finnen. "Ik ga me op training proberen te bewijzen", zei hij nog. "Ik denk dat het wel zal komen. Ik zal er in ieder geval klaar voor zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties