Ancelotti bergt titelambities stilaan op

Maarten Van Bever
| 2 reacties
Ancelotti bergt titelambities stilaan op
Foto: © SC

Na het 0-0 gelijkspel tegen Fulham staat Chelsea nu al twaalf punten achter op leider Manchester United. Trainer Carlo Ancelotti beseft dat het behalen van de titel stilaan een mission impossible wordt en richt zich op een plek bij de eerste vier.

"Het is erg moeilijk", zei Ancelotti na afloop van het gelijkspel tegenover Sky Sports. "Natuurlijk blijven wij het proberen en doen we ons best, wedstrijd na wedstrijd. Tegen Fulham speelde we een goede wedstrijd en was een zege verdiend geweest. Maar dat is voetbal."

Ancelotti benadrukt dat het bereiken van de eerste vier nu het belangrijkste is, om zo ook volgend seizoen een ticket voor de Champions League te bemachtigen. "Ik denk dat we in staat zijn dat te doen als we spelen zoals vandaag. Ik ben optimistisch en er is ook genoeg reden om vertrouwen te hebben. Het voetbal dat we vandaag toonden was goed en dat moeten we doorzetten."

Ancelotti haalde steraankoop Fernando Torres twintig minuten voor tijd naar de kant. De coach was niet helemaal tevreden over de Spanjaard. "Hij moet samen met het team werken. Hij moet ontdekken hoe wij ons spel spelen. Zijn spel was in de eerste zestig minuten goed. Hij had twee kansen, maar was ongelukkig. Hij speelde beter dan in zijn laatste wedstrijd tegen Liverpool."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties