Cruijff kent het probleem van Real Madrid

Mathias Dumarey
| 29 reacties
Cruijff kent het probleem van Real Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Cruijff (foto), de Nederlandse 'voetbalmessias' weet waarom FC Barcelona opnieuw zeven punten voorsprong heeft op Real Madrid. "Bij Real rennen ze te veel waardoor ze op het einde van de match uitgeput zijn."

Real Madrid speelde afgelopen zaterdag 0-0-gelijk op het veld van Deportivo La Coruña en ziet zo de achterstand op FC Barcelona terug oplopen tot zeven eenheden. De hoofdstedelingen kenden wel wat pech want tot twee keer toe hield de linkerpaal de Madrilenen van een goal.

Johan Cruijff weet waarom Real Madrid af en toe punten te grabbel gooit. "Het ligt niet aan het speelschema of aan het feit dat ze een dag eerder of later spelen dan Barcelona, maar wel aan het feit dat ze te veel rennen. Barcelona domineert zijn duels en regelt het tempo dankzij het balbezit. Bij Real raken ze sneller moe omdat ze altijd de bal veel te ver van het vijandelijke doel veroveren", aldus de Nederlander in El Periódico.

"Dit is synoniem voor meer kilometers. Op een gegeven moment voelen de spelers hun benen, zeker als je twee wedstrijden per week moet spelen", besluit Cruijff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties