Mignolet viert verjaardag in Sint-Truiden

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Mignolet viert verjaardag in Sint-Truiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet werd zondag 23 jaar. Omdat de spelers van Sunderland een extra dagje vrijaf kregen, kon de doelman zijn verjaardag vieren bij zijn familie in België.

En als er iemand dat extra dagje vrijaf verdiend had, was het wel Simon Mignolet. Met enkele knappe saves hield hij de stand voor Sunderland op 0-0 bij titelkandidaat Arsenal. "Jarig ben ik elk jaar, maar ik denk niet dat ik elk jaar de nul zal houden op Arsenal", verkoos Mignolet de clean sheet boven zijn verjaardag.

"Ik heb gewoon mijn job gedaan", zegt de doelman in HLN over de bewuste wedstrijd. "Omdat het nu toevallig tegen Arsenal was, krijg ik veel aandacht. Maar ook de week daarvoor tegen Everton keepte ik, ondanks een 2-0 nederlaag, een goede partij."

Als de Schotse doelman Craig Gordon weer 100% fit is, verdwijnt Simon Mignolet waarschijnlijk weer naar de bank. "Je kunt toch niet verwachten dat ik in mijn eerste seizoen Premier League alle wedstrijden ga spelen", aldus Mignolet. "Ik heb dit seizoen al 17 partijen gespeeld en dat is meer dan ik bij het begin van het seizoen had verwacht."

"Mensen vergeten vaak dat het geen straf is om in de Premier League op de bank te zitten. Als ik zie met welke spelers ik dag in, dag uit kan trainen, dan weet ik dat ik progressie aan het maken ben en dat ik in die korte periode in Engeland al een betere doelman ben geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties