Liverpool leent opnieuw twee spelers uit

Yves Dekoning
| 1 reacties
Liverpool leent opnieuw twee spelers uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool leent twee spelers uit door middel van een "noodlening". Hierdoor heeft de club op dit moment maar liefst twaalf spelers uit de A-kern elders gestald.

Engelse clubs hebben doorgaans een ruime kern. Hierdoor komen verschillende spelers nauwelijks aan spelen toe. Een uitleenbeurt bij een club in een andere competitie of een lagere reeks is dan een optie. Liverpool had al twaalf spelers uitgeleend aan andere clubs. Deze week kwamen er daar twee bij door dwingende redenen. In Engeland mogen clubs blessures of andere omstandighden opvangen door een speler voor een korte periode te huren van een andere club.

Zo mag Derby County Brad Jones van Liverpool huren tot 7 mei. De 29-jarige Australiër was gehaald als doublure voor Pepe Reina, maar zit onder Kenny Dalglish zelfs niet meer op de bank. Derby mocht een keeper huren omdat Hull City had besloten Matt Duke terug te roepen. Die werd al gehuurd omdat Frank Fielding na een leenperiode terugkeerde naar Blackburn. Derby huurt ook verdediger Daniel Ayala van Liverpool.

Liverpool verhuurt Daniel Pacheco dan weer tot 31 mei aan Norwich City. De jonge Spanjaard kreeg de stempel van toptalent mee, maar kon zich nog niet doordrukken bij de Reds. Norwich huurt ook Sam Vokes van Wolves. Het duo moet blessures bij twee aanvallers van de Canaries opvangen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties