Interview Steppe: “In Nederland leeft het voetbal meer”

Michiel Derwael
| 45 reacties
Steppe: “In Nederland leeft het voetbal meer”
Foto: © SC

België heeft de laatste jaren enkele goede doelmannen voortgebracht, waaronder Courtois en Mignolet. Eén van de eerste goalies die al vroeg de overstap naar het buitenland maakte, was Kenny Steppe. De 22-jarige Antwerpenaar verdedigt de kleuren van het Nederlandse Heerenveen.

Steppe beleefde zijn grote doorbraak bij Germinal Beerschot in het seizoen 2007/2008 en hij versierde al vlug een transfer naar het buitenland. “Ik kreeg de kans om hogerop te gaan en die heb ik dan genomen. Als je jong en ambitieus bent, kun je een goede aanbieding niet weigeren ”, vertelde de doelman aan Voetbalkrant.com.

Er waren verschillende clubs geïnteresseerd, maar uiteindelijk trok het Nederlandse Heerenveen aan het langste eind. “De interesse van Heerenveen was concreter dan van de andere clubs. Nu viel mijn keuze op het buitenland, maar als ik een goede aanbieding kreeg van een topclub in België dan was ik hier gebleven.”

“Ik werd niet binnengehaald als de toptransfer van Heerenveen” (De doelman over zijn transfer naar Nederland)

De doelman werd in zijn jaar van de doorbraak bij Germinal Beerschot uitgeroepen tot ‘Keeper van het Jaar’, maar dat bracht geen extra druk met zich mee. “Ik werd door Heerenveen niet binnengehaald als de grote transfer, omdat ik die onderscheiding won. Ik kreeg veel vertrouwen en ik hoopte wel dat ik meer kon waarmaken”, vertelt de Antwerpenaar.

Verschil België en Nederland
Kenners zeggen dat het verschil tussen België en Nederland groot is op voetballend gebied. Bij onze Noorderburen spelen ze aanvallender en dat beaamde Steppe. “Het is zo dat men hier aanvallender voetbalt. Je merkt dat al meteen op training, die veel intensiever is dan in België. Als ze op doel trappen moet je de bal pakken of hij steekt tegen de touwen. In het begin was dat een enorme aanpassing.”

In Nederland kunnen de ploegen rekenen op een topaccommodatie en mooie stadions, terwijl in België alles blijft aanslepen.“In Nederland leeft het voetbal meer. De budgetten zijn hier hoger en er zijn modernere stadions”, verklaart Steppe.

Het is niet altijd gemakkelijk om als jongeling de stap te zetten naar het buitenland. “Het was de eerste keer dat ik alleen ging wonen. Er woonde niemand van mijn familie en vrienden in de buurt, maar ze probeerden mij wel te begeleiden en op te volgen. Ik ben volledig aangepast en mijn vriendin woont nu bij mij.”

“Nu komt het moment dat ik terug een plaats op het veld moet veroveren” (Steppe over zijn ambities bij Heerenveen)

Ambities
In het begin was Steppe vaak geblesseerd, maar nu zijn de blessures verleden tijd en de doelman blijft ambitieus. “Ik ben ondertussen al meer dan een jaar blessurevrij. Nu komt het moment dat ik terug een plaats op het veld moet veroveren en vasthouden.”

Het contract van de doelman loopt nog tot 2013, maar hij denkt nog niet aan de toekomst. “Het is moeilijk om nu al iets te zeggen over mijn toekomst, want ik lig nog vast voor twee jaar. Veel zal natuurlijk afhangen van het feit of ik speel of niet, maar dat is voor elke voetballer zo”, aldus Steppe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties