31 matchen in 31 dagen: Ook bij Oostenrijkse Rijn wordt er gevoetbald

Melissa Maes
| 0 reacties
31 matchen in 31 dagen: Ook bij Oostenrijkse Rijn wordt er gevoetbald
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

Mijn gastheer uit Huy was nog wel zo aardig geweest, door me naar het station te brengen, om halfzeven 's ochtends. Tevergeefs, de trein naar Luik reed niet en ik miste mijn aansluiting naar Frankfurt. Geen nood, via Keulen, Mannheim en Ulm uiteindelijk toch in de Alpen terechtgekomen.

Daar zag ik de nummer twee van de Oostenrijkse 1. Divisie (wat dus het tweede niveau is). De treinen reden zo mooi door dat ik met Het Laatste Nieuws en een biertje op de tribune kon gaan zitten, in de Alpenzon, twee uur voor de wedstrijd begon. Omdat niemand op z'n plek stond om tickets te controleren, heb ik er dus ook geen kunnen kopen. Jammer voor de collectie, maar de zon was te lekker om er iets aan te veranderen.

Rheindorf Altach won trouwens met 3-1. En ik zit goed op schema om honderd doelpunten te gaan zien tijdens deze trip!

Nu ga ik verder naar het zuid-oosten. We gaan kijken hoe men het voetbal beleeft in Kroatië en Servië. Dinamo Zagreb, een beroemde club, speelt thuis. Voor een leeg stadion waarschijnlijk, ze zijn daar nogal anti-modern voetbal. Ik ga eens precies uitzoeken hoe dat daar zit. En hoe leeg een leeg stadion is.
 
Ondertussen heb ik tien van mijn 31 matches erop zitten. Ik begin een beetje in het ritme te komen. Het is namelijk nogal een gereis. In België staat nog Lokeren-Anderlecht op het programma, mits ik aan tickets kan komen..Dat wordt dus mijn volgende zoektocht... nu eerst de nachttrein in. Op naar het volgende voetbalverhaal!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties