Collin: "Contractverlenging om problemen te vermijden"

Jelle Vereecke
| 3 reacties
Collin: "Contractverlenging om problemen te vermijden"
Foto: © SC

Georges Leekens blijft bondscoach tot na het WK 2014. Een tactische zet van de Belgische voetbalbond, want de bondscoach zal zich ongetwijfeld in de kijker gezet hebben van enkele clubs.

"De sfeer rond en binnen de nationale ploeg is momenteel zo goed", zegt Philippe Collin in HLN. "Om iedereen rustig te houden, leek het ons beter dat we het contract van Leekens nu al verlengden. De beslissing moet zaterdag nog bevestigd worden door het Uitvoerend Comité, maar dat zal geen probleem zijn."

"We zijn nog lang niet zeker van kwalificatie voor het EK 2012, want we moeten niet alleen winnen van Turkije, maar daarna ook van Azerbeidzjan én in onze volgende matchen. Maar we zien goed voetbal, met jonge spelers. Gisteren werd Georges in de media nog in verband gebracht met Anderlecht. Om alle problemen te vermijden, was het beter om nu een duidelijk signaal te geven."

"De mensen komen tegen Turkije niet als Walen, Vlamingen of Brusselaars naar de nationale ploeg, maar als Belgen. Ook daar heeft Georges mee voor gezorgd. Ik heb hem al gezegd dat wanneer hij stopt met voetbal, hij in de politiek moet gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties