Analyse Cappellen heeft zijn lot niet meer zelf in handen

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
Cappellen heeft zijn lot niet meer zelf in handen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zondag valt mogelijk de beslissing in de strijd rond de degradatie in 3de A. Zeker is dat Cappellen zich niet meer rechtstreeks kan redden en Brakel niet meer rechtstreeks kan dalen. Er kan nog een testmatch volgen tussen Izegem en Cappellen. Zondag staan Izegem en Brakel tegenover elkaar!

Aalst in decompressiezone

Bovenaan zijn de teerlingen al lang geworpen. Kampioen Eendracht Aalst zit na de titelviering duidelijk in de decompressiekamer. Het verloor na een matige partij op eigen veld van KM Torhout. Ook Hoogstraten, zeker van de tweede plaats is zich wellicht aan het focussen op wat nog komen moet: de eindronde. Het verloor, zonder zijn topschutter Fockaert, op het veld van Coxyde. Beide ploegen spelen komende zaterdag wel nog een topper voor het prestige. Hoogstraten zal in eigen huis zijn ongeschonden thuisreputatie willen behouden tegen de kampioen. Coxyde heeft nog uitzicht op de derde plaats, maar dan moet het zondag winnen op het veld van het nummer 3, Dessel Sport en mag Deinze niet winnen op eigen veld van degradant SC Wielsbeke. Dessel behoudt zijn derde plaats, na een zoutloos gelijkspel op het veld van Oudenaarde. Geen doelpunten, wel kleur in deze match: bij KSVO werden van Den Bossche en Raes uitgesloten, bij de bezoekers viel de eer te beurt aan Pellegritti. Het duel tussen de middenmoters Verbroedering Geel-Meerhout en SK Ronse eindigde op een thuiszege.

Hamme en Bornem definitief gered

Hamme VW behaalde mathematische zekerheid over het behoud, door een zege bij rode lantaarn Wielsbeke. Ook Bornem behaalde zijn puntje van de zekerheid in de derby bij Temse. Cappellen pakte thuis tegen SK Deinze zijn laatste strohalm. Het behaalde een overwinning en blijft zo in de strijd om een plaats in 3de klasse. Het kan zich wel niet meer rechtstreeks redden, enkel nog barrage halen. Olsa Brakel deed ook wat het moest doen om zijn kansen op de redding te behouden. Het won zijn thuismatch tegen het Racing Waregem van afscheidnemend trainer Kris Van Der Haegen. Brakel kan door deze zege niet rechtstreeks meer degraderen, enkel nog verwezen worden naar de barragematchen. KFC Izegem tenslotte, verspeelde op het veld van SK Sint-Niklaas twee kostbare punten in de strijd om het behoud. Voor Izegem kan het nog alle kanten uit: van rechtsreeks behoud tot rechtstreekse degradatie.

Degradatietopper KFC Izegem – Olsa Brakel mogelijk beslissend

Een blik op de stand en komende wedstrijden leert ons dat Olsa Brakel altijd gered is, als het niet verliest. In geval van een nederlaag ziet het Izegem over zich wippen en speelt het barragewedstrijden. Izegem zit tussen twee stoelen: Als het wint is het altijd gered. Speelt het gelijk en wint Cappellen, dan moeten beide ploegen een testmatch spelen voor de barrageplaats. Verliest het en wint Cappellen, dan zakken de West-Vlamingen. Verliest het en wint Cappellen niet, dan speelt Izegem de barrage en degradeert Cappellen. Cappellen is dus volledig afhankelijk van het resultaat in de match tussen Izegem en Brakel. Voor Izegem is de optie “winnen” en voor Brakel “niet verliezen”…

Wedstrijden van speeldag 33:

SK Sint-Niklaas - Izegem: 2-2

Coxyde - Hoogstraten: 3-1

Geel-Meerhout - SK Ronse: 2-0

Wielsbeke - Hamme VW: 1-3

Cappellen - SK Deinze: 2-0

SV Oudenaarde - Dessel Sport: 0-0

Eendracht Aalst - KM Torhout: 1-2

Olsa Brakel - KRC Waregem: 2-0

SV Temse - Bornem: 1-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties