Rode Duivels krijgen een nationale supportersclub

Fabian Morren
| 35 reacties
Rode Duivels krijgen een nationale supportersclub
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft een overeenkomst bereikt met de Nationale Supportersfederatie (NSF) omtrent een overkoepelende supportersclub voor de Rode Duivels.

De fanclub wil de nationale ploeg in een positieve sfeer ondersteunen, zowel in thuis als uitwedstrijden. Verder wil men ook alle fans van de Rode Duivels verzamelen.

De supportersclub zal worden opgericht in de schoot van de NSF-FNS. Wie deel gaat uitmaken van het bestuur, zal tijdens een vergadering in september beslist worden. Daarop zullen alle clubs worden vertegenwoordigd. Voorzitter ad-interim is Erik Reynaerts, de huidige voorzitter van de NSF. Ook enkele afgevaardigden van de KBVB zullen betrokken worden.

Aangezien de campagne voor het EK 2012 op zijn einde loopt wordt geopteerd om slechts 5 euro lidgeld te vragen. In de loop van 2012 zal het lidgeld met bijkomende voordelen voor de Wereldbekercampagne bepaald worden.

De leden zullen voorrang krijgen voor het bekomen van tickets tijdens de EK-voorronde, dus ook de verplaatsing naar Duitsland en eventuele barragewedstrijden. Ze genieten ook voorrang bij eventuele kwalificatie van de Rode Duivels voor Euro 2012.

Binnenkort start ook een wedstrijd voor het vinden van een naam voor de oeverkoepelende club en een logo. Voorlopig wordt er gewerkt onder de naam '1895', het stichtingsjaar van de KBVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties