Bolton: plaats in linkerkolom de ambitie

Kevin Pieters
| 2 reacties
Bolton: plaats in linkerkolom de ambitie

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Bolton Wanderers onder de loep.

Korte voorstelling

Bolton Wanderers is sinds 2001 een vaste waarde in de Premier League geworden.  De club uit Lostock is opgericht in 1874 onder de naam Christ Church FC.  Drie jaar later veranderde de naam in het huidige Bolton Wanderers FC.  Het Reebock Stadium is de thuisbasis van de club en Owen Coyle is de man die moet zorgen voor de sportieve resultaten.  The Trotters, de bijnaam van de club, eindigde vorig seizoen op een 14de plek, hoewel ze een sterke eerste seizoenshelft kenden.  Dieptepunt was de 5-0 blamage tegen Stoke City in de halve finale van de FA-Cup.  Europese successen dateren van het seizoen 2005-2006, waarbij Bolton doorstootte naar de knock-out ronde van de UEFA-Cup en 2007-2008 waar ze in staat waren om zich te plaatsen voor de 16de finale.

Spelers

Doelman Jussi Jääskeläinen is al sinds 1997 de vaste man onder de lat voor de Trotters.  De 36-jarige Fin heeft ondertussen al ruim 500 wedstrijden op zijn palmares staan voor Bolton.  Kapitein Kevin Davies is naast Jääskeläinen eveneens een club-icoon geworden.  Sinds zijn komst in 2003 wist de spits de netten al 62 keer te krullen.  Vorig seizoen bleef hij echter steken op 8 stuks.  Achteraan kan trainer Coyle beroep doen op de ervaring van Zat Knight, Paul Robinson en Garry Cahill.  De Schot Stuart Holden werd vorig jaar uitgeroepen tot Speler van het Jaar, ondanks zijn uitvallen in maart met een zware knieblessure.  De middenvelder bleek op dat moment de sleutel te zijn van de sterke seizoenstart.

Transfers

Bolton is in aanvallend opzicht verzwakt.  Bekendste vertrekker in dat compartiment is ongetwijfeld Johan Elmander, wiens contract niet verlengd werd.  Ook Daniel Sturridge verlaat de club.  Hij keert na een jaar op uitleenbasis terug naar Chelsea.  Doelman Al Habsi maakte vorig seizoen het mooie weer bij Wigan (uitleenbasis) en wist zijn goede prestaties verzilverd in een contract bij Wigan.  Bolton strijkt 4.5 miljoen euro op voor de doelman.  Op het middenveld ziet Coyle zijn aanvallende flankspeler Matt Taylor de overstap naar West Ham maken. 

De nieuwelingen in het Reebock Stadium zijn onder meer Darren Pratley (Swansea), Chris Eagles en Nigel Reo-Coker.  Eagles kende vorig jaar een sterk seizoen bij Burnley en zal het vertrek van Taylor moeten opvangen.  Reo-Coker werd overgenomen van Aston Villa als stofzuiger op het middenveld.  Aanvallend is het wat aanwinsten betreft windstil.

Verwachtingen

Bolton kan en zou beter moeten kunnen dan de 14de plek van vorig seizoen.  Kwalitatief zit het zowel verdedigend als op het middenveld goed.  Aanvallend is het een ander paar mouwen. In de voorbereiding wist Bolton echter wel 5 van de 6 vriendschappelijke wedstrijden te winnen.  Maar met ploegen als Bradford City, Bury en Houston Dynamo zijn dit nu ook geen onverwachte resultaten.  Ivan Klasnic, die vorig seizoen amper aan spelen toekwam, werpt zich in de voorbereiding op tot goalgetter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties