Fulham: Scorend vermogen een minpunt

Kevin Pieters
| 3 reacties
Fulham: Scorend vermogen een minpunt

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Fulham onder de loep

Korte voorstelling

Fulham FC, met als bekendste bijnaam The Cottagers, speelt haar elfde seizoen in de Premier League.  Het werkt zijn thuiswedstrijden af in Craven Cottage stadion dat plaats biedt aan 25.700 toeschouwers.  Vorig seizoen eindigde Fulham op een knappe achtste plaats en mag het deelnemen aan de derde voorronde van de Europa League.  Dit op basis van een bonusplaats toegekend door de UEFA Fair Play Ranking.  Mark Hughes was vorig seizoen verantwoordelijk voor de goede resultaten, maar nam ontslag in juni.  Zijn opvolger en huidig trainer van Fulham is Martin Jol, die meteen in de voorronde van de Europa League een 3-0 overwinning behaalde tegen NSI Runavik.  Belangrijke gebeurtenis in de clubs geschiedenis is de overname ervan onder leiding van de Egyptische zakenman Mohamed El-Fayed.  Onder zijn voorzitterschap ging de deur naar de Premier League openen in 2001.

Spelers

De verdienste Player of the Year ging vorig seizoen naar de Amerikaanse middenvelder Clint Dempsey.  Dempsey was goed voor 12 doelpunten en 3 assists.  Danny Murphy,die de aanvoerdersband draagt, gaat zijn vijfde seizoen bij Fulham in en oudgediende Damien Duff was vorig seizoen nog goed voor 4 doelpunten.  Het aanvallend geweld bij Fulham komt van de voet van Bobby Zamora , Andy Johnson en de Belg Moussa Dembélé.  Echte doelpuntenmakers zijn het echter niet.  Met slechts 49 doelpunten op een heel seizoen, ga je in Craven Cottage weinig spectaculaire uitslagen moeten verwachten.  De verdediging van Fulham verdient wel een pluim.  Aaron Hughes heeft daar een belangrijk aandeel in.  De vice-kapitein  vormt samen met Chris Baird een betrouwbaar duo.  Ondanks het uitvallen van Philippe Senderos (bijna het ganse seizoen) deden zij het voortreffelijk achteraan.

Transfers

Inkomende versterkingen zijn ongetwijfeld John Arne Riise van AS Roma en Pajtim Kasami (Palermo).  Riise (ex-Liverpool) kent de Premier League goed en zal weinig aanpassingsmoeilijkheden kennen.  Kasami, een verdedigende middenvelder, heeft ook nog in loondienst van Liverpool gestaan (2007-2009), maar heeft het nooit tot het A-elftal weten schoppen. Ook Marcel Gecov is aangetrokken om het middenveld te versterken.  De Tsjech komt over van Slovan Liberec.

Uitgaande transfers zijn er vooralsnog niet, wel enkele spelers die hun contract niet verlengd zagen. Eidur Gudjohnsen en Gael Kakuta verlaten Fulham na een uitleenbeurt.

Verwachtingen

Fulham beschikt over een smalle kern.  Kwalitatief zit de verdediging en het middenveld wel goed.  Aanvallend heeft Jol mogelijks nog nood aan versterking.  Het Europees avontuur van Fulham startte alvast goed, en speelt het 4 augustus de terugwedstrijd tegen RNK Split.  De heenwedstrijd eindigde met een brilscore.   Een evenaring van vorig seizoen is mogelijk, maar onwaarschijnlijk.   Een plaats bovenaan de rechterkolom lijkt waarschijnlijker als het scorend vermogen niet wordt opgekrikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties