Tienen: "Veel ervaring in de nieuwe groep"

Dirk Pieters
| 9 reacties
Tienen: "Veel ervaring in de nieuwe groep"
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Voetbalkrant.com sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Glenn Neven aan het woord voor KVK Tienen. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald?

"Ik denk niet dat we tevreden kunnen zijn over vorig seizoen als je ziet dat we tot de laatste wedstrijd hebben moeten knokken voor het behoud. Met de kwaliteiten die we vorig jaar hadden moesten we een rustig seizoen kunnen draaien, maar omdat we een aantal keren pech hebben gehad en moeilijk konden scoren is dat niet gelukt."

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ?

"We zijn aan een zeer goede voorbereiding bezig. Er wordt 2 tot 3 keer per week zelfs twee maal per dag getraind en dat zal toch zijn vruchten afwerpen. We hebben tegen twee eersteklassers goed kunnen mee voetballen (Lokeren en Standard) en dat geeft veel vertrouwen. Ik denk wel dat we toch mogen spreken van een goede voorbereiding. De resultaten waren niet altijd goed te noemen, maar het is en blijft een voorbereiding."

Is de ploeg versterkt ten opzichte van vorig seizoen?

"Er zijn heel wat spelers vertrokken en veel jonge spelers bijgekomen. Naar individuele kwaliteit is het moeilijk om te zeggen of we verbeterd zijn , want dat moeten de competitiematchen uitwijzen. Maar we hebben een heel complementaire ploeg die voor elkaar wil strijden en dat is al heel belangrijk in het voetbal."

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen? 

"Met Alex Di Gregorio hebben we er een creatieve en ervaren speler bij en dat was iets wat we absoluut nodig hadden voor onze jonge groep. Karel De Smet die naar Antwerp is gegaan zullen we misschien wel het hardste missen, omdat hij centraal achterin toch zeer sterk was. Sinds een goede week heeft de club ook Rocky Peeters gecontracteerd wat ook positief is voor de groep. Gil Colin is ook zeker een aanwinst voor het team en ook de vele jongere spelers zullen zich tonen dit seizoen. Dit zal nodig zijn na het vertrek van onder andere Mike De Silva en Issame Charaï."

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen?

"De verwachtingen zijn om een rustig seizoen te draaien, waar we niet moeten knokken voor het behoud. Een seizoen zoals vorig jaar moeten we proberen te vermijden. En wie weet met een goed seizoen kunnen we misschien mikken naar een plaats bij de eerste acht in het klassement."

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden?

"Waasland-Beveren zal volgens mij dicht bij de titel staan. Ze hebben zich toch wel stevig versterkt en ze waren er vorig jaar al dicht bij.. Lommel zal door het vertrek van vele basis spelers niet meer de top spelen, al weet je dat in voetbal nooit. Sint-Niklaas zal het volgens mij moeilijk hebben om zich te redden, maar natuurlijk kan het snel gaan. Heel wat clubs kunnen zich nog versterken alvorens de competitie start."

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen?

Normaal zou ik Jeroen Ketting zeggen, maar dat zal niet meer lukken. Dan hoop ik persoonlijk op Arnaud biatour

Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen? 

"Dat is een simpele vraag. Dit zal KVK Tienen worden." (lacht) 

Prognose Voetbalkrant.com: 12de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties