Verzwakt Standard op zoek naar stunt met kapitein Goreux

Jarryd Naegels
| 62 reacties
Verzwakt Standard op zoek naar stunt met kapitein Goreux
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard staat vanavond voor een loodzware opdracht. De Rouches zijn onthoofd en lijken zelf nauwelijks te geloven in hun kansen tegen Helsingborg. "Een uitschakeling is geen ramp."

Defour en Mangala trokken deze week de deur achter zich dicht bij Standard. De Luikenaars kunnen voor de Europese confrontatie met Helsingborg ook geen beroep doen op de geschorsten Van Damme en Buyens.

Goreux, vorig seizoen nog regelmatig op de bank, is vanvond zelfs kapitein bij de Rouches. Nacho Gonzalez is nog geblesseerd. Voor Opare en Ciman komt de partij ook nog te vroeg. "Ik had er liever meer spelers bijgehad", zegt trainer José Riga.

"We zijn op zoek naar versterkingen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Vanavond moeten we het op enthousiasme doen." Terwijl Helsingborg al 22 matchen heeft gespeeld en leider is in de Zweedse competitie, is Standard op zoek naar de beste vorm. "Ons spel is er nog niet", weet ook Riga.

"Ik wil graag in Europa blijven, maar als we straks uitgeschakeld worden zal de wereld niet vergaan", neemt hij de druk weg. "Als we niet Europees spelen, is dat echt geen catastrofe."

Wellicht komen Belhocine, Nong en Berrier aan de aftrap. "Ik ben er klaar voor", zegt de Fransman. "Ik speelde al drie wedstrijden met de beloften. Ik kan negentig minuten aan." Bij Helsingborg is het vooral opletten voor Wolfsburg-target Jönsson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties