Trefzekere Mertens viert heus voetbalfeestje

Trefzekere Mertens viert heus voetbalfeestje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens is goed bezig bij PSV, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Onze landgenoot scoorde zondag drie keer tegen Excelsior. Mertens is ook dicht bij een clubrecord.

PSV won zondag met 6-1-cijfers van Excelsior. De ruime overwinning was mede te danken aan Dries Mertens die drie keer het net vond. Het is zo vroeg op het seizoen al duidelijk: Mertens wordt een held bij PSV.

Aan de rust stond het nog 1-1. Pas in de tweede periode creëerde de club uit Eindhoven een heleboel kansen. Door de ruime overwinning nadert PSV koploper FC Twente tot op drie punten. De achterstand op Ajax is een puntje.

Voor het vierde duel op rij was Mertens trefzeker. Over twee weken moet de Rode Duivel nog eens scoren tegen VVV Venlo om het record van Piet Van der Kuil en Mateja Kezman te evenaren. Ook zij wisten ooit eens in de eerste vijf competitiematchen van PSV te scoren.

Ook Marc Janko van FC Twente vond dit seizoen telkens het doel in de eerste vier speeldagen. Het record in de Nederlandse Eredivisie staat op naam van de Ijslander Pétur Pétursson. In 1979 scoorde hij tijdens de eerste acht duels van Feyenoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties