Nooit haalde België zoveel transfergeld binnen

Fabian Morren
| 15 reacties
Nooit haalde België zoveel transfergeld binnen
Foto: © SC

Er ging nooit zoveel geld naar de Belgische eerste klasse als in de voorbije transferperiode. De Jupiler Pro League blijkt zelfs de op drie na meest winstgevende competitie in Europa.

Uit de cijfers van transfermarkt.de blijkt dat de Jupiler Pro League 50,4 miljoen euro winst maakte. Alleen in de Franse Ligue 2, het Engelse Championship en de Nederlandse Eredivisie werd nog meer winst opgestreken.

Spelersmakelaar Christophe Henrotay relativeert de cijfers. "Er zijn enkele talentvolle spelers vetrokken, maar dat is een momentopname", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Morgen kan het zijn dat België geen enkele winst meer maakt."

"Er is niet veel veranderd: Vincent Kompany vertrok vijf jaar geleden ook al voor een flinke som naar Hamburg (8 miljoen euro, red.). Je zit bovendien met de bijzondere situatie van Standard. Daar werd iedereen verkocht. Als Luciano D'Onofrio er was gebleven, zouden al die jongens niet vertrokken zijn."

Al is er wel iets veranderd. "De waarde van Belgische spelers is gestegen dankzij een Fellaini of Vermaelen", verduidelijkt Henrotay. "Waarom slagen de Portugezen erin om elk jaar spelers heel duur te verkopen aan Europese topclubs? Omdat er voldoende spelers uit Portugal bewezen hebben te slagen aan de top. Dat wil nu niet zeggen dat clubs plots eender welke Belg zullen kopen maar het talent is wel gestegen in waarde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties