Ajax onderuit na spektakelstuk in Utrecht

Tomas Taecke
| 14 reacties

Ajax heeft het burenduel tegen Utrecht verloren na een waar doelpuntenfestijn. De Amsterdammers kwamen tweemaal op voorsprong maar gingen uiteindelijk na drie flaters van doelman Vermeer met 6-4 onderuit.

De wedstrijd begon in mineur voor de landskampioen. Na enkele minuten moest Siem de Jong geblesseerd plaatsruimen voor Bulykin. De invaller deed na zeven minuten meteen wat van hem verwacht wordt: De Rus bracht Ajax 0-1 voor.

Het geplaagde FC Utrecht knokte zich meteen terug in de wedstrijd en kwam via Asare langszij. Bij de tegengoal kregen de Ajacieden nog een extra opdoffer te verwerken. Onze landgenoot Toby Alderweireld moest misselijk het veld verlaten, Ooijer kwam in zijn plaats.

Die André Ooijer ging meteen in de fout. Duplan profiteerde en bracht de Domstedelingen na twintig minuten op voorsprong. Ooijer zette zijn fout wel recht: op het halfuur liep hij een overgewaaide voorzet tegen de netten.

Bulykin bewees even later opnieuw zijn waarde en kantelde de wedstrijd andermaal in het voordeel van de Amsterdammers. Op een prachtige voorzet van Sulejmani kon hij vrij binnenkoppen (2-3).

Na de pauze raapte Utrecht zijn moed samen en walste het met de hulp van Kenneth Vermeer over de Amsterdammers. De Ajax-doelman ging onder een hoge bal door en Bovenberg kon de bordjes weer in evenwicht brengen. Het werd nog erger voor Ajax. Jacob Mulenga maakte in de zevende minuut na de rust een vierde Utrechtse goal.

Luttele minuten later ging Vermeer opnieuw aan het knoeien. Hij speelde de bal in de voeten van Asare, die niet twijfelde en de doelman voor een tweede keer verschalkte (5-3).

Eriksen bracht Ajax opnieuw in de wedstrijd, maar het was Kenneth Vermeer die het orgelpunt plaatste door zich andermaal negatief in de kijker te spelen. Opnieuw ontzette hij in de voeten van een thuisspeler. Kali zette de 6-4 eindstand op het bord.